Agenda - 11 oktober 2023 Netwerkbijeenkomst samenwerkingsverbanden po-vo en gemeenten | Opgroeien doe je samen; hoe kan iedereen bijdragen aan een stevige pedagogische basis?

Een stevige pedagogische basis stimuleert de ontwikkeling van kinderen en ondersteunt ouders bij het opvoeden. Een stevige basis draagt bij aan het gezond, veilig en kansrijk opgroeien en helpt bij het omgaan met alledaagse problemen. De pedagogische basis bestaat uit alle contacten, sociale relaties en leefomgevingen die bijdragen aan het opgroeien van kinderen. Dat zijn bijvoorbeeld buren, vrienden, leerkrachten, medewerkers van de opvang en sporttrainers. Iedereen heeft een rol: als samenleving vormen we samen het fundament voor opgroeien. Niet alleen professionals, maar alle mensen om kinderen heen. Tijdens deze netwerkbijeenkomst op woensdag 11 oktober van 9.00 – 11.00 uur staan we stil bij de vraag hoe ieder vanuit de eigen rol kan bijdrage aan deze pedagogische basis.

Programma en praktische informatie

Om deze vraag te beantwoorden reflecteren basketbalcoach Miquel Pocorni samen met Fedde Boersma, directeur Scouting Nederland en lid Stuurgroep Nationale Jeugdcoalitie op hun eigen ervaringen. Zij geven aansprekende voorbeelden van hoe voorzieningen in de vrije tijd een steunende rol spelen in het leven van kinderen en jongeren. Een onderwijsbestuurder gaat in op het belang en de rol van het onderwijs.

Chaja Deen, senior adviseur bij het NJi, reflecteert op de praktijkvoorbeelden vanuit de twee recent verschenen publicaties: Opgroeien doe je samen. Bouwen aan een stevige pedagogische basis en Wegwijzer gemeenten: bouwen aan een pedagogische basis. Tijdens dit interactieve webinar is er ook voldoende ruimte om zelf vragen te stellen en om ervaringen te delen.

--

Praktische informatie

Wanneer: 11 oktober 2023
Waar: Online
Tijd: Van 9.00 tot 11.00 uur
Voor wie: Vertegenwoordigers van gemeenten, samenwerkingsverbanden, onderwijs
Aanmelden: Via dit formulier